Välkommen på kurs!

Här kan du läsa mer om aktuella kurser och kursupplägg hos SockerHälsan. Vi erbjuder både intensivkurser under fyra dagar samt kurser som sträcker sig under en längre period på ca 3 månader. 

Kurserna ger dig kunskap om beroendesjukdomen och verktyg för att tillfriskna. Lär dig hur du bryter sockerbegäret och få stöd att hitta en livsstil du mår bra av! 

Läs mer om kurserna nedan eller kontakta oss om du har några funderingar. 

 Kurs: BLI SOCKERFRI!
12 veckor: Juni-Augusti. Uppsala 2018. 

Kursbeskrivning:

En 12 veckors lång kurs om för sig som vill bli fri från sockerbegäret. Kursen ger dig massor av kunskap och vägledning till ett sockerfritt liv. 

Kursen är uppdelad på två intensivhelger med en mellanperiod på hemmaplan där du får möjlighet att träna in dina nya sockerfria vanor och rutiner.  Allt för att ge dig en stabil grund för ett långsiktigt tillfrisknande!

Den första intensivhelgen hålls på plats i Uppsala. Under dessa dagar får du kunskap, verktyg och lösningar samt en ny gemenskap som kan stötta dig i ditt tillfrisknande. Teoretiska föreläsningar varvas med grupper och egna uppgifter. Du skapar en handlingsplan för ditt tillfrisknande och hur du ska klara den första tiden hemma. Väl hemma under sommaren har du möjlighet till digital support av dina kurskamrater och oss på SockerHälsan. I augusti när sommaren börjar lida mot sitt slut är du välkommen på ännu en intensivhelg på plats i Uppsala. En helg där vi fyller på med ytterligare kunskap och lär oss mer om återfallsprevention. Under denna helg lägger mycket tid på att ge dig verktyg för hur du kan hantera vardagen och tittar tillsammans på dina risksituationer och varningssignaler. 

Datum för de fysiska kursträffarna

Kurshelg 1 “Bli Sockerfri”: 1 juni-3 juni 2018.  

Fredag 14:00-20:00

Lördag 9:00-20:00

Söndag 9:00-16:00

Kurshelg 2 “Återfallsprevention”  25-26 Augusti 2018. 

Lördag 9:00-20:00

Söndag 9:00-16:00

Övrig information

Kursen hålls i centrala Uppsala. Goda förbindelser finns via tåg och buss.

Observera att mat och logi ej ingår i kursen. Tillgång till kylskåp och mikro finns i kurslokalen, vilket ger dig möjlighet att ta med egen matlåda under de fysiska kursträffarna. Det finns även ett utbud av restauranger i närområdet. Vi bjuder på kaffe och te under kursen.  

Pris

Just  nu till specialpriset 5495 kr inklusive moms. (ordinarie pris 6400 kr inkl. moms). Möjlighet att dela upp betalningen finns. Ange då detta vid anmälan.  

Observera att vi har ett begränsat antal kursplatser. 

Exempel på kursinnehåll  

  • Beroendesjukdomen och dess konsekvenser.
  • Hjärnkunskap och belöningssystemet
  • Sockrets effekter på hjärnan och kroppen.
  • Sockerfri kost. Hur ska jag äta för att bli fri från sug och craving? 
  • Verktyg och lösningar för tillfrisknande.
  • Friskfaktorer och rörelsens betydelse.
  • Återfallsprevention. Kartlägg dina triggers, risksituationer och varningssignaler.
  • Stresshantering.
  • Arbeta fram din egen handlingsplan för tillfrisknande.
  • Matförslag och recepthäfte för din första tid hemma.

Välkommen till SockerHälsan